Ek snacK: kikkererwten
Zondag 13 juni speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd van het EK voetbal. Daar hoort natuurlijk een lekker hapje en een drankje bij! Om alvast in de stemming te komen, hebben we een leuk (oranje!) recept voor je. Op deze manier kun je op een lekkere én gezonde manier genieten van de wedstrijd!
Wat heb je nodig?
- 1 pot kikkererwten (400 gr);
- 2 el kokosolie of olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 0,5 tl komijnpoeder
- snufje zeezout
- bakplaat met bakpapier
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de kikkererwten goed af, dep ze droog en doe ze in een kom. Meng alle ingrediënten behalve het zout goed door de kikkererwten heen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreid hierop de kikkererwten. Rooster ze vervolgens zo’n 35 minuten goudbruin en knapperig. Je kan ze tussen het roosteren door even een keer goed schudden. Laat ze na 35 minuten afkoelen en bestrooi ze met een beetje zout.
Eet smakelijk!